Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kippenbout uit de Oven

Simpel en snel is deze kippenbout.

Bereidingstijd

60 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

4 kippenbouten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpasta
200 ml yoghurt
50 ml zonnebloem olie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zout
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel kerrie poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel paprika poeder

Print het recept

Bereidingswijze

37.Kippenbout-uit-de-oven.jpg
1. Doe alle ingredienten in een in een blender (behalve de kippen poten)
2. Leg de kippenpoten in een ovenschaal
3. Verdeel de marinade over de kip en smeer ze goed in
4. Laat de kippenpoten een uur marineren in de koelkast
5. Verwarm de oven voor op 170 graden
6. Bak de kip in 60 minuten mooi bruin

Optioneel: Leg wat rucola sla op een bord en leg de kip er op. Garneer met rode -en groene peper, lente ui, citroen schijfjes, cherry tomaten. Serveer met rijst.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen