Kip Drumsticks van de BBQ
Genieten van de BBQ in de winter en de zomer
45-60 minuten
Ingrediƫnten
5 kip drumsticks (ver verwijderd)
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel zout
1 theelepel knoflook puree
1 theelepel gember puree
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 klontje boter (25 gram)
sap van een halve citroen
Optioneel
1 theelepel bietenpoeder
Garnering:
wat koriander takjes en chili vlokken
Print het recept
Bereidingswijze
1. Zorg dat het vel van de kip is verwijderd.
2. Snij dan de kip in met een mes zodat je twee vleugels krijgt
3. Sla de kip voorzichtig plat met vleeshamer
Marinade maken
4. Meng in een schaaltje de ingrediƫnten die staan onder marinade.
5. Verdeel de marinade goed over de kip.
6. Je kan de kip 1-2 uur marineren in de koelkast.
Bereiding in de oven:
7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
8. Leg de kip op een bakplaat voorzien van bakpapier.
9. Bak de kip in 45-60 minuten gaar.
10. Smelt de boter in de pan en meng dit met citroensap
11. Smeer de kip hier mee in.
12. Bestrooi de kip met wat chili vlokken
Bereiding op de BBQ
Grill de kip rustig op de BBQ door ze eerst indirect te garen. Dus niet gelijk boven de kolen grillen. Wanneer ze bijna gaar zijn af grillen op boven de hete kolen.
Garneer met verse koriander.
Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst