Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kip Tandoori

Chicken Tandoori oftewel kip uit de tandoor.

Bereidingstijd

40 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

2 Kippen bouten (vel verwijderd)
3 eetlepels yoghurt (aanbevolen: Griekse yoghurt 10% vet)
½ eetlepel gember knoflookpasta
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sap van een halve citroen
1 kashmiri rode chili peper
¼ theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel rode bietenpoeder
¼ theelepel rode natuurlijke kleurstof (optioneel)
½ theelepel garam masala
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

52.Kip-Tandoori-scaled.jpeg

1. Meng in een kom de kruiden, olie en de yoghurt goed door elkaar
2. Maak met een mes 3 sneden in de dij en 3 sneden in de poot
3. Wrijf de kippenpoot goed in met de marinade en zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (24 uur)
4. Verwarm de oven voor op 200 °C
5. Leg de kip in een ovenschaal en bak 30 minuten
6. Daarna de kip nog 10 minuten onder de grill bakken.

Serveer met naan en raita (yoghurt dip)

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen