Kip Tandoori
Chicken Tandoori oftewel kip uit de tandoor.
40 minuten
4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
2 Kippen bouten (vel verwijderd)
3 eetlepels yoghurt (aanbevolen: Griekse yoghurt 10% vet)
½ eetlepel gember knoflookpasta
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sap van een halve citroen
1 kashmiri rode chili peper
¼ theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel rode bietenpoeder
¼ theelepel rode natuurlijke kleurstof (optioneel)
½ theelepel garam masala
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Meng in een kom de kruiden, olie en de yoghurt goed door elkaar
2. Maak met een mes 3 sneden in de dij en 3 sneden in de poot
3. Wrijf de kippenpoot goed in met de marinade en zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (24 uur)
4. Verwarm de oven voor op 200 °C
5. Leg de kip in een ovenschaal en bak 30 minuten
6. Daarna de kip nog 10 minuten onder de grill bakken.
Serveer met naan en raita (yoghurt dip)
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€5.99