Kip Tandoori
Chicken Tandoori oftewel kip uit de tandoor.
40 minuten
4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
2 Kippen bouten (vel verwijderd)
3 eetlepels yoghurt (aanbevolen: Griekse yoghurt 10% vet)
½ eetlepel gember knoflookpasta
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sap van een halve citroen
1 kashmiri rode chili peper
¼ theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel rode bietenpoeder
¼ theelepel rode natuurlijke kleurstof (optioneel)
½ theelepel garam masala
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Meng in een kom de kruiden, olie en de yoghurt goed door elkaar
2. Maak met een mes 3 sneden in de dij en 3 sneden in de poot
3. Wrijf de kippenpoot goed in met de marinade en zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (24 uur)
4. Verwarm de oven voor op 200 °C
5. Leg de kip in een ovenschaal en bak 30 minuten
6. Daarna de kip nog 10 minuten onder de grill bakken.
Serveer met naan en raita (yoghurt dip)