Webwinkel Keurmerk

Kip Tandoori

Een twist op een klassiek gerecht uit India

Bereidingstijd

100 minuten

Aantal pers.
2 personen
Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

2 kippenbouten
3 knoflook teentjes
3 eetlepels yoghurt⁠
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel rode bieten poeder
3 eetlepels zonnebloemolie⁠

Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

11.Kip-Tandoori-Chef-Maryam.jpeg

1. Meng alle ingrediënten in een blender (behalve de kip)
2. Ontvel de kip en maak 2 snede op de dij en 2 op de poot.
3. Leg de kip in een ovenschaal.
4. Verdeel de marinade over de kip en dek af met alluminiumfolie.
5. Zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (een nachtje)
6. Verwarm de oven op 160°C
7. Zet de ovenschaal afgesloten met alluminiumfolie in de oven en bak 1 uur
8. Haal de alluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog een half uurtje
9. Garneer met verse koriander

Serveer met witte rijst

Nieuwste recepten

Nieuwste producten