Kip Tandoori door Chef Maryam
Een twist op een klassiek gerecht uit India
100 minuten
Gemiddeld
Ingrediënten
2 kippenbouten
3 knoflook teentjes
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kerrie poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel rode bieten poeder
3 eetlepels zonnebloemolie
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten in een blender (behalve de kip)
2. Ontvel de kip en maak 2 snede op de dij en 2 op de poot.
3. Leg de kip in een ovenschaal.
4. Verdeel de marinade over de kip en dek af met alluminiumfolie.
5. Zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (een nachtje)
6. Verwarm de oven op 160°C
7. Zet de ovenschaal afgesloten met alluminiumfolie in de oven en bak 1 uur
8. Haal de alluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog een half uurtje
9. Garneer met verse koriander
Serveer met witte rijst
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€5.99