Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kip Lollipop

Leuke presentatie en een bom van smaak!

Bereidingstijd

50 minuten

Aantal pers.

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

8 kip drumsticks
2 teentjes knoflook
½ theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
200 gram paneermeel
1 theelepel zout
2 eieren
300 ml zonnebloemolie om te frituren

Garnering:
Lente-ui
Paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

30.Chicken-lollipop.jpg

1. Neem een drumstick en verwijder het vel.
2. Gebruik een mes om net onder de knokkel de pezen door te snijden.
3. Duw het vlees naar beneden.
4. Verwijder aan de bovenkant het kraakbeen en snij de peesjes weg.
5. Sla met een vlees met een vleeshamer een beetje plat.
6. Meng in een kom de eieren met de knoflook
7. In een andere kom meng het paneelmeel met de chili -en paprikapoeder
8. Haal de lollipops door het eibeslag en daarna door de paneermeel en bedek ze goed
9. Verhit olie in een pan en frituur de lollipops goudbruin
10. Leg de lollipops in een schaal en garneer met koriander en lente-ui

Serveer met een dip naar keuze.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen