Ga naar de inhoud
Webwinkel Keurmerk
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
Menu
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
€0.00 0 Cart
Menu
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
€0.00 0 Cart

Kabuli Palaw

Een maaltijd voor tijdens de feestdagen met een WoW! factor

Bereidingstijd

90 minuten

Aantal pers.

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Ingrediënten

1,5 kg lamsschenkel
700 gram Afghaanse rijst
400 gram winterpeen in julienne gesneden
150 gram rozijnen
2 middelgrote uien in halve ringen gesneden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel zout (naar smaak meer of minder)
1 eetlepel chili vlokken
1 eetlepel kerrie poeder
1 eetlepel komijnzaad heel
1 eetlepel rijst kruiden
100 gram suiker
100 ml zonnebloemolie
3 eetlepels witte amandelen raw
2 eetlepels pistache raw in fijne stukjes geplet

Voor de rozijnen en wortelen
1 eetlepel gemalen cardamon
1 eetlepel suiker

Kruiden toevoegen aan winkelwagen

Print het recept

Bereidingswijze

26.Kabuli-Palaw-scaled.jpeg

1. Verwarm in de een grote pan 50 ml zonnebloemolie en bak de lamsschenkels bruin.
2. Voeg daarna uien toe en bak mee totdat ze bruin zijn
3. Voeg vervolgens curry, komijn, chilli en zout toe
4. Bak de kruiden even mee en blus af met een kop warm water
5. Laat de pan sudderen op laag vuur gedurende 2 uur. Indien nodig water toevoegen

6. Ondertussen de rijst wassen 2-3 keer. De rijst laten staan onder een laagje water van 2 cm.
7. In een steelpan wat olie verhitten en de suiker smelten.
8. Laat dit een beetje afkoelen en giet er een kopje water in. Doe dit met de deksel erop want het kan spatten.
9. Vervolgens op smaak brengen met zout en komijn

Nu de wortelen, rozijnen en amandelen bakken.
10. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels zonnebloemolie en bak de wortelen 5 minuten. Leg ze in een schaal en bestrooi met suiker en cardemon.
11. Herhaal dit voor de rozijnen.
12. Pak de wortelen en rozijn samen in aluminiumfolie,
Amandelen bakken
13. Voeg een klein beetje olie toe en bak de amandelen licht bruin.

De rijst kan nu gekookt worden.
14. Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst toe.
15. Kook dit totdat de rijst nog net gaar is.
16. Giet de rijst af en doe een scheutje olie in de pan.
17. Doe ook de gekarameliseerde suiker erbij.
17. Nu kan de rijst weer terug en kan het gestoomd worden. 20 minuten
18. Daarna het vlees, wortelen en rozijnen er bij leggen en afsluiten met een deksel daarna en nog 10 minuten stomen

Nu kan je het bord opmaken door eerst vlees te leggen, daarna rijst en garneer met wortel en rozijnen. Laatste stap is de pistache en amandel er over heen strooien.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

  • Toevoegen aan winkelwagen

    Aardappel kruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Lamsvlees kruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Biryani Masala

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Tandoori Masala

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Aardappel kruiden

    €3.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Amandelen in schil

    €4.99
  • Toevoegen aan winkelwagen

    Lamsvlees kruiden

    €3.99

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen

Bezoek de shop
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden
  • 100% Tevredenheidsgarantie
  • Gratis bezorging vanaf €25
  • Voor 23:59 besteld, vandaag verzonden

Chefmaryam.nl

  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact

Populaire categorieën

  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst
  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst

Klantenservice

  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact

Contactgegevens

  • Mail: info@chefmaryam.nl
  • Liever bellen? 06-54257060
  • Binnen 24 uur reactie op je bericht
  • Adres: Tilburgseweg 6, 5133 BB te Riel (geen bezoekadres!)
  • BTW: NL860007686B01
  • KVK 74731548

Volg ons op

Instagram Youtube Pinterest

Chefmaryam.nl

  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact
  • Home
  • Shop
  • Recepten
  • over Maryam
  • Winkelwagen
  • Contact

Populaire categorieën

  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst
  • Kruiden
  • Afghaanse noten
  • Afghaans gedroogd fruit
  • Recept paketten
  • Rijst

Klantenservice

  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy policy
  • Verzenden & retourneren
  • Klachtenregeling
  • Over onze reviews
  • Mijn account
  • Contact

Contactgegevens

  • Mail: info@chefmaryam.nl
  • Liever bellen? 06-54257060
  • Binnen 24 uur reactie op je bericht
  • Adres: Tilburgseweg 6, 5133 BB te Riel (geen bezoekadres!)
  • BTW: NL860007686B01
  • KVK 74731548

Volg ons op

Instagram Youtube Pinterest
Webwinkel Keurmerk