Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven met een jasje van krokante aardappelschijfjes

Bereidingstijd

90 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 hele kip
3 eetlepels kipkruiden rood
1 theelepel kerrie poeder
3 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels volle yoghurt
sap van een halve citroen
2 kleine aardappelen

Garnering:
Rode pepers
Een paar blaadjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

5.Hele-kip-met-aardappel-scaled.jpg

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Meng in een schaaltje de yoghurt, kipkruiden rood en citroensap goed door elkaar.
3. Leg de kip op een schone ondergrond en druk de kip met twee handen plat.
4. Vervolgens de kip in een ovenschaal leggen en de marinade verdelen over de kip.
5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en maak een paar gaatjes in de folie.
6. Haal na 30 minuten de kip uit de oven verwijder het aluminiumfolie.
7. Schep de marinade over de kip zodat deze goed bedekt is.
8. Zet de kip terug in oven.
9. Snij de aardappel in dunne plakjes.
10. Spoel de aardappelplakjes met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
11. Na 30 minuten de kip uit de oven halen.
12. Bedek kip met de aardappelplakjes.
13. Nu de kip weer terug in de oven doen en 10 minuten bakken.
13. Grill daarna 10 minuten zodat de aardappelplakjes een mooi bruin en krokant korstje krijgen.
14. Strooi de aardappel kruiden over de kip

Garneer met verse rode peper en koriander.

Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen