Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Hele kip uit de oven

Een creatieve manier om een hele kip te bereiden

Bereidingstijd

140 minuten

Aantal pers.

3-4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 hele kip
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprika poeder
2 knoflookteentjes geperst
1 theelepel rode bietenpoeder
1 theelepel zout
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml zonnebloemolie

Garnering:
1 theelepel sesamzaadjes
een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

10.Hele-kip-plat-scaled.jpeg

1. Snij de kip aan de bovenzijde doormidden. Dus alleen de ribben doorsnijden.
2. Leg de kip op de bakplaat en druk deze goed plat.
3. Meng de rest van de ingrediënten samen en smeer de kip hier mee in.
4. Dek de kip af en zet in de koelkast voor 2 uurtjes om te marineren.
5. Verwarm de oven voor op 150°C
6. Bak de kip in 2 uur gaar.
7. Draai de kip na 1 uur om zodat je aan beide zijden kunt garen.
8. Garneer met verse koriander en sesamzaadjes

Serveer met rijst of aardappelen

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen