Goshte gosvant dampukht-Lamsvlees uit de snelkookpan
Geniet van de heerlijke smaken van lamsvlees en kruiden bij elke hap!
Bereidingstijd
90 minuten
Aantal pers.
4-6 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1,5 kg lamsschenkels, in grote stukken gesneden
2 uien, in halve ringen gesneden
6 teentjes knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
3 kopjes water
2 kopjes Afghaanse rijst
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijnzaad
2 theelepels zout
Print het recept
Bereidingswijze
Notes: This is another simple and satisfying vegetarian Liang-mein, or cold noodle salad. This dish tastes even better if all the vegetables and noodles are kept chilled before serving. This is the perfect dish to make ahead, especially for a large party.
- Verhit de zonnebloemolie in de snelkookpan en bak de uien tot ze licht goudbruin zijn.
- Voeg de stukken lamsvlees toe en bak ze tot ze bruin zijn.
- Voeg de knoflook en kruiden toe en roer goed door.
- Voeg Ć©Ć©n kopje water toe en sluit de snelkookpan.
- Laat op laag vuur 45 minuten koken tot het vlees zacht is.
- Open de pan en voeg de rijst en twee kopjes water toe. Roer goed door en voeg eventueel meer zout toe.
- Sluit de snelkookpan opnieuw en kook nog eens 30 minuten.
Ā
Geniet van deze heerlijke en smaakvolle dampukht en ontdek zelf waarom dit gerecht in Afghanistan zo populair is!