Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Chicken Lollipops

BBQ liefhebber? Probeer dit recept dan zeker op je BBQ!

Bereidingstijd

75 minuten

Aantal pers.
2 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

4 kip drumsticks
2 eetlepels kipkruiden rood
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels zonnebloemolie

Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

17.Chicken-Lollipops.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 160°C
2. Neem een drumstick en verwijder het vel.
3. Gebruik een mes om net onder de knokkel de pezen door te snijden.
4. Duw het vlees naar beneden.
5. Verwijder aan de bovenkant het kraakbeen en snij de peesjes weg.
6. Sla met een vlees met een vleeshamer een beetje plat.
7. Meng in een kom de kipkruiden mix met de zonnebloemolie en de yoghurt
8. Zet de lollipops in een ovenschaal en bedek deze goed met de marinade (optioneel marineren voor 2 uur in de koelkast)
9. Doe de ovenschaal met de lollipops in de oven en bak ongeveer 75 minuten
10. Garneer met verse koriander
Serveer met rijst.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen