Borani Bandejan
Het is een van de juwelen uit de Afghaanse keuken dus je moet dit zeker proberen.
60 minuten
4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
3 aubergines
2 tomaten
2 puntpaprika’s
2 middel grote uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
2 eetlepels tomaten pasta
250 ml water
6 eetlepels zonnebloemolie
Wat zout om de aubergines te bestrooien
Kwarksaus:
100 gram kwark
1 teentje knoflook
1 theelepel zout
Garnering:
1 theelepel gedroogde mint
1 takje verse mint
Print het recept
Bereidingswijze
1. Snij de groene blaadjes van de aubergine weg en halveer de aubergine en snij in plakken van ongeveer 2 cm.
2. Leg ze op een schaal en bestrooi met zout. Je kan meerdere lagen op elkaar leggen. Na een half uur het zout met water afspoelen.
In de tussentijd kunnen we de rest van de groenten snijden en de tomatensaus maken.
3. Halveer de punt paprika en snij in stukken. Snij ook de tomaten en de uien in plakken van ongeveer 2 centimeter.
4. Verhit in een pan 3 eetlepel zonnebloem olie en bak de knoflook aan ongeveer een minuut.
5. Voeg dan de chili vlokken toe en roer door.
6. Daarna de tomaten puree en roer ongeveer 3 minuten door.
7. Voeg curry en zout toe en roer dit vervolgens nog een halve minuut door.
8. Dan water bij gieten en breng aan de kook. Laat het daarna 15 minuten sudderen op laag vuur.
9. Verwarm olie in de pan om de aubergines te bakken. Bakt ze goud bruin aan beide zijden en leg ze in de tomatensaus. Doe hetzelfde met de tomaten, uien en de punt paprika.
10. Meng de kwark met knoflook en zout.
11. Leg de aubergines, punt paprika, tomaat en uienringen op een bord en voeg de kwark toe.
Garneer met verse mint en gedroogde mint