Bloemkool uit de Oven
Een gezonde, vegan borrelhap die ook nog eens heel erg lekker is.
40 minuten
4 personen
Ingrediënten
1 bloemkool
1 middelgrote ui
1 puntpaprika
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
1 theelepel zout
4 teentjes knoflook
2 eetlepels maïsmeel
2 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel paprika poeder
Garnering:
Groene peper
2-3 takjes verse koriander
Yoghurt dip (optioneel)
4 eetlepels yoghurt
snuf zout
paar blaadjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160°C
2. Snij de bloemkool in stukjes
3. Snij de paprika in ringen
4. Snij de ui in halve ringen
5. Meng de gesneden groenten op een een bakplaat
Maak nu de marinade in een kom
6. Voeg de rest van de ingrediënten samen en meng goed door elkaar
7. Verdeel de marinade over de groente en wrijf het goed in.
8. Zet nu de bakplaat in de oven en bak 30 minuten
Maak de yoghurt saus
9. Meng 3 eetlepels yoghurt met een halve theelepel zout
10. Garneer met koriander
11. Zet de saus in het midden van het bord
12. Verdeel de bloemkool over het bord
13. Garneer met groene peper en verse koriander