Webwinkel Keurmerk

Bloemkool uit de Oven

Een gezonde, vegan borrelhap die ook nog eens heel erg lekker is.

Bereidingstijd

40 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingedrienten

1 bloemkool
1 middelgrote ui
1 puntpaprika
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
1 theelepel zout
4 teentjes knoflook
2 eetlepels maïsmeel
2 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel paprika poeder
Garnering:
Groene peper
2-3 takjes verse koriander

Yoghurt dip (optioneel)
4 eetlepels yoghurt
snuf zout
paar blaadjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

34.Bloemlkool-uit-de-oven-scaled.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 160°C
2. Snij de bloemkool in stukjes
3. Snij de paprika in ringen
4. Snij de ui in halve ringen
5. Meng de gesneden groenten op een een bakplaat

Maak nu de marinade in een kom
6. Voeg de rest van de ingrediënten samen en meng goed door elkaar
7. Verdeel de marinade over de groente en wrijf het goed in.
8. Zet nu de bakplaat in de oven en bak 30 minuten

Maak de yoghurt saus
9. Meng 3 eetlepels yoghurt met een halve theelepel zout
10. Garneer met koriander

11. Zet de saus in het midden van het bord
12. Verdeel de bloemkool over het bord
13. Garneer met groene peper en verse koriander

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen