
Pakora van wortel
Pakora is een heel bekend gerecht in centraal Azië. De meeste mensen kennen dit uit de Indiase keuken. Ik gebruik wortel om heerlijk gekruide pakoras te maken. Het is een eenvoudig beslag van meel , eieren en kruiden waarin je diverse groenten kunt mengen en dan bakken. Heerlijk als voorgerecht maar ook om te serveren bij de borrel.
Bekijk de video!
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de pakora:
2 eieren
150 gr bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 wortelen
3 gr knoflook fijn gehakt
½ theelepel zout (naar smaak)
1 theelepel chili vlokken
Voor bakken
100 ml zonnebloem olie
Voor dipsaus
3 tomaten
1 verse rode peper
2 knoflook teentjes
Voor garnering
100 gr lent-ui in ringen
Een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Schil de wortel met een dunschiller in fijne sliertjes
2. Mix in een kom de bloem, knoflook, zout, chilipoeder en eieren.
3. Voeg stap voor stap water toe en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat
4. Mix de wortel door het beslag
5. Verwarm een koeken pan met olie
6. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat
7. Bak de pakora aan beide zijden goudbruin.
Dipsaus:
8. Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper.
Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui en verse koriander.
Eet smakelijk!!