
Nargis Kebab – Gehaktbal gevuld met ei
Een ei verstopt in een gehaktbal. Ik heb mij laten vertellen dat het in Nederland bekend staat onder “vogelnestje”. In Afghanistan staat dit gerecht bekend onder de naam Nargis kebab. Een hard gekookt ei wordt bedekt met een laagje gekruid gehakt. Vervolgens wordt het in hete olie gebakken. Ook dit gerecht is in centraal Azië erg populair. De naam “Nargis” betekend narcis oftewel de bloem die in het voorjaar bloeit. Wanneer je kebabs door midden snijdt dan lijken ze op de blaadjes van de bloem.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 gram gehakt lam of rund (of een mix van beiden)
1 middel grote ui
1 aardappel
3 knoflook teentjes
1 theelepel kofta mix
½ theelepel rode chili vlokken
1 theelepel zout
70 gram bloem
6 eieren
200 ml zonnebloemolie om in te bakken
1 groene peper
Voor garnering:
Een paar basilicumblaadjes
Een paar takjes koriander en/of lente-ui
Bereidingswijze
1. Doe de aardappel, ui, knolook in een blender en pureer dit
2. Kook 5 eieren 8 minuten en pel ze.
3. Neem een kom en meng het gehakt met de puree, kruiden, bloem, zout, zonnebloemolie en een rauw ei
4. Bedek de eieren rondom met de gehakt mix
5. Verwarm een pan met olie en bak de kebab mooi bruin
6. Snij de kebab door midden en leg ze op een schaal
Garneer met basilicum en fijn gesneden lente-ui
Serveer met rijst of aardappels