Chapli Kebab - Chef Maryam
Borrelhapjes, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de burgertjes:
Een paar takjes platte peterselie
1 rode chilipeper
2 tomaten in blokjes gesneden (zaadlijsten verwijderen)
2 middelgrote uien gesnipperd
4 knoflookteentjes gepureerd
300 g rundergehakt
300 g lamsgehakt
2 eieren
3 el maïsmeel
5 el olie
3 tl kofta mix
3 tl korianderzaad
Zonnebloemolie om in te bakken

Voor de dipsaus:
3 tomaten
2 knoflook teentjes
1 verse rode peper

Bereiding

Burgertjes:
– Hak de peterselie fijn.
– Snij de rode chilipeper in kleine stukjes (pitjes eruit laten om het minder pittig te maken).
– Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Anders kan je gehakt te nat worden.  Snij de tomaten in blokjes.
– Snipper de ui en maak met wat zout een puree van de knoflook.
– Doe het gehakt in een grote kom.
– Voeg de tomaat, peterselie (hou beetje achter voor de garnering), ui, knoflook, eieren, maïsmeel, zonnebloemolie en de kruiden toe.
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
– In een pan verwarm je zonnebloemolie. Intussen pak je steeds een beetje van het gehaktmengsel en vorm je dit tot een dunne burger.
– Leg de burgers in de hete olie tot de pan vol is. Bak op middelhoog vuur.
– Als de burgers aan de onderkant mooi bruin zijn, draai je ze om.

Dipsaus:
Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper.

Afmaken gerecht:
Leg alle burgers op een platte schaal of bord en garneer met verse peterselie. Serveer met de dipsaus.

De Afghaanse keuken thuis

met authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0