Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Zalm uit de Oven

Als afwisseling een visgerecht, een stuk zalm uit de oven.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

700 gr zalm
6 kruidnagels
1 theelepel zout
½ theelepel chili vlokken
2 knoflook teentjes gesnipperd
25 gram boter of olijfolie

Garnering:
1 citroen
Eetbare bloemen

Print het recept

Bereidingswijze

53.Zalm-uit-de-oven.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Smelt de roomboter in een pannetje
3. Meng in een kom de knoflook, zout en gesmolten boter
4. Leg de zalm op de huid in een stuk aluminiumfolie
5. Smeer de zalm in met de gesmolten boter mix
6. Bestrooi met met wat chilivlokken
7. Steek de kruidnagels in de zalm
8. Dek de zalm af met een stuk aluminiumfolie
9. Zet de zalm in de oven en bak 15 minuten
10. Verwijder de aluminiumfolie van de bovenkant.
11. Zet de zalm terug in de oven onder de grill voor 5 minuten

Garneer met schijfjes citroen en eetbare bloemen
Tip: Bestrooi de zalm met citroenrasp

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen