Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Shakshuka

Nu shakshuka razend populair is wil ik jullie graag kennis laten maken met de Afghaanse versie.

Bereidingstijd

25 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

6 eieren
1 groene peper (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook (geperst)
2-3 takjes verse koriander (fijn gesneden)
2 lente-ui (in ringen gesneden)
1 middelgrote ui (in halve ringen gesneden)
2 aardappelen (in blokjes gesneden)
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen
4 eetlepels zonnebloemolie

Print het recept

Bereidingswijze

testimg1-scaled.jpeg

1. Verwarm een koekenpan met olie
2. Bak de aardappel blokjes totdat ze goud bruin
3. Voeg de chili poeder toe.
4. Voeg de uien toe en bak ze glazig
5. Nu kunnen de tomaten er bij en bak deze totdat ze zach zijn.
6. Wanneer de olie aan de oppervlakte verschijnt voeg dan lente ui toe en bak 3 minuten
7. Voeg verse koriander toe en maak gaten waar je straks de eieren in kunt doen.
8. Voeg de eieren toe in de gaten en bestrooi met zout en peper
9. Sluit de pan af met een deksel
10. Bak totdat het eiwit gestolt is en het eigeel nog een beetje vloeibaar

Serveer met brood

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen