Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Seekh Kebab

Seekh Kebab is een heel populair gerecht uit centraal Azië.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.
2 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

230 gr gehakt (ik gebruik runder gehakt maar je kan het ook met kip- of lamsgehakt maken)
4 knoflook teentjes
½ middelgrote ui
½ theelepel zout
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
2 groene pepers
4-5 takjes verse koriander
1 eetlepel olie (zonnebloemolie of olijfolie)
4 satéprikkers

Garnering
Een snufje sumac

Print het recept

Bereidingswijze

47.Seekh-Kebab.jpeg

1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg
2. Verdeel het deeg in vier gelijke porties
3. Pak een satéprikker en verdeel een portie over de prikker zodat je een langwerpig geheel hebt.
4. Grill de kebab aan beide kanten mooi bruin. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten
5. Leg de kebabs op een naan broodje en bestrooi met een beetje sumac

Serveer met salade en geniet!!!

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen