Seekh Kebab
Seekh Kebab is een heel populair gerecht uit centraal Azië.
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal pers.
2 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Ingrediënten
230 gr gehakt (ik gebruik runder gehakt maar je kan het ook met kip- of lamsgehakt maken)
4 knoflook teentjes
½ middelgrote ui
½ theelepel zout
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
2 groene pepers
4-5 takjes verse koriander
1 eetlepel olie (zonnebloemolie of olijfolie)
4 satéprikkers
Garnering
Een snufje sumac
Print het recept
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg
2. Verdeel het deeg in vier gelijke porties
3. Pak een satéprikker en verdeel een portie over de prikker zodat je een langwerpig geheel hebt.
4. Grill de kebab aan beide kanten mooi bruin. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten
5. Leg de kebabs op een naan broodje en bestrooi met een beetje sumac
Serveer met salade en geniet!!!