Pakora van Wortel
Heerlijk als voorgerecht maar ook om te serveren bij de borrel
30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Voor de pakora:
2 eieren
150 gr bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 wortelen
3 gr knoflook fijn gehakt
½ theelepel zout (naar smaak)
1 theelepel chili vlokken
Voor bakken
100 ml zonnebloem olie
Voor dipsaus
3 tomaten
1 verse rode peper
2 knoflook teentjes
Voor garnering
100 gr lent-ui in ringen
Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Schil de wortel met een dunschiller in fijne sliertjes
2. Mix in een kom de bloem, knoflook, zout, chilipoeder en eieren.
3. Voeg stap voor stap water toe en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat
4. Mix de wortel door het beslag
5. Verwarm een koeken pan met olie
6. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat
7. Bak de pakora aan beide zijden goudbruin.
Dipsaus:
8. Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper.
Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui en verse koriander.
Eet smakelijk!
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
€3.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
€3.99