Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Pakora van Wortel

Heerlijk als voorgerecht maar ook om te serveren bij de borrel

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor de pakora:
2 eieren
150 gr bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 wortelen
3 gr knoflook fijn gehakt
½ theelepel zout (naar smaak)
1 theelepel chili vlokken
Voor bakken
100 ml zonnebloem olie

Voor dipsaus
3 tomaten
1 verse rode peper
2 knoflook teentjes

Voor garnering
100 gr lent-ui in ringen
Een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

29.Pakora-zardak.jpg

1. Schil de wortel met een dunschiller in fijne sliertjes
2. Mix in een kom de bloem, knoflook, zout, chilipoeder en eieren.
3. Voeg stap voor stap water toe en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat
4. Mix de wortel door het beslag
5. Verwarm een koeken pan met olie
6. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat
7. Bak de pakora aan beide zijden goudbruin.

Dipsaus:
8. Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper.

Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui en verse koriander.

Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen