Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Pakora van Rode Biet

De combinatie tussen de kruiden, bloem en de zoetigheid van de rode biet maakt deze pakora bijzonder lekker.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

2 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor de pakora:
2 eieren
150 gram bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 gram rode biet
1 knoflookteentje fijn gesnippers
1 theelepel zout
½ theelepel chili vlokken

Om te bakken:
100 ml zonnenbloemolie

Dipsaus:
3 tomaten
1 verse rode chili peper
2 knoflookteentjes

Garnering:
100 gram lente-ui fijn gesneden
een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

13.Pakora-Lablaboe.jpg

1. Schraap de rode biet schoon en gebruik een spiraalrasp om er lange slierten van te maken.
2. Meng in een kom de bloem, knoflook, zout, rode chili vlokken en de eieren door elkaar.
3. Voeg in stappen water toe en meng het goed door elkaar totdat het een mooi glad beslag is.
4. Haal nu de rode bieten slierten door het beslag
5. Verwarm een pan met olie en bak de slierten goudbruin
6. Serveer met de dipsaus en garneer met bosui en koriander

Dipsaus:
1. Doe in de blender tomaten, knoflook en rode chilipeper en pureer tot een gladde saus.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen