Morgh Kebab - Kippenbouten uit de oven.
Door de combinatie van yoghurt en een verfijnde kruidenmix krijg je een van de lekkerste kippenbouten op tafel!
70 minuten
4 personen
Ingrediƫnten
4 kippenbouten (vel verwijderd)
1 kleine ui in halve ringen gesneden
1 theelepel kurkuma
4 theelepels tandoori masala
2 eetlepels yoghurt
Garnering:
Een paar takjes koriander fijn gesneden
Print het recept
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
1. Zorg dat het vel van de kippenbouten is verwijderd.
2. Maak 4 sneden in de kippenbouten aan de bovenkant, dat heeft als voordeel dat de marinade goed intrekt.
3. Leg de kippenbouten in een ovenschaal met de bolle kant boven.
4. Voeg de kruiden, yoghurt en de ui toe
5. Mix alles goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is met marinade.
6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en maak een paar gaatjes in de folie.
7. Je kan de kippenbouten (afgedekt met aluminiumfolie) 1-2 uur marineren in de koelkast.
Bereiding in de oven:
8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
9. Bak de kippenbouten in 45-60 minuten gaar.
10. Haal de kippenbouten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
11. Zet de oven op de grill stand
12. Giet met een lepel het bakvocht over de kip
13. Zet de kippenbouten ongeveer 10 minuten onder de grill zodat ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen.
Serveer met rijst en salade