Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Lamsvlees Curry

Dit gerecht is zo makkelijk want het enige wat je doet is de ingrediënten in de pan doen en vervolgens in de oven zetten.⁠

Bereidingstijd

3-4 uur

Aantal pers.

4-6 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 lamsschouder in grote stukken
5 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
1 eetlepel tomaten pasta⁠
1 theelepel zwarte peper
2 grote uien in halve ringen gesneden⁠
1½ theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
120ml water⁠

Garnering:
1 eetlepel gesneden verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

19.Lamsvlees-curry-scaled.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 160 °C⁠
2. Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan.
3. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven⁠
4. Controleer na 2 uur of er genoeg vocht in de pan zit. Je kan altijd een kopje toevoegen⁠
5. Afhankelijk van het vlees zou het mals moeten zijn na 3-4 uur. Proef dan en voeg zout naar smaak toe.⁠
6. Garneer met verse koriander.

Serveer met rijst en salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen