Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Lamsschouder uit de oven

Lamsschouder bereiden is helemaal niet moeilijk als je de oven het werk laat doen.

Bereidingstijd

4 uur

Aantal pers.

6-8 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

ingrediënten

1 Lamsschouder van 2-2,5kg⁠
5 tomaten
6 eetlepels zonnebloemolie⁠
1 kaneelstokjes
3 eetlepels tomaten pasta⁠
1 theelepel zwarte peper gemalen
4 grote uien in halve ringen gesneden⁠
2 theelepels zout
6 kashmiri rode chilies⁠
4 theelepels paprika poeder
250ml water
2 eetlepels cashew noten (geplet)

Garnering:⁠
2 eetlepels verse koriander gehakt

Print het recept

Bereidingswijze

16.Lamsschouder-uit-de-oven-scaled.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 160 °C⁠
2. Doe alle ingrediënten in een bakplaat (gastronoom bak)
3. Sluit de plaat af met alluminiumfolie en zet in de oven⁠
4. Controleer na 2 uur of er genoeg vocht in de bakplaat zit. Je kan altijd een kopje toevoegen⁠
5. Afhankelijk van het vlees zou het mals moeten zijn na 3-4 uur.
6. Controleer of er zout genoeg in zit en voeg de cashew nootjes toe. Zet terug in de oven voor 10 minuten.⁠
7. Garneer met verse koriander.

Serveer met rijst en salade

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen