Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Kebab Kalfsvlees Spiesjes

Dit recept bevat niet veel verschillende kruiden maar het samenspel van deze kruiden maakt dat deze kebab fantastisch smaakt.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal pers.

4 personen

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

500 gram kalfsvlees in blokjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels yoghurt
½ citroen (sap)
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
½ theelepel zwarte peper gemalen
4-6 spiesjes (houten satéprikkers)

Garnering:
1 rode ui in ringen gesneden
een paar takjes verse koriander

Print het recept

Bereidingswijze

Kebab-kalfsvlees-spiesjes

1. Mix alle ingrediënten door elkaar en laat het marineren voor minstens 2 uur
2. Rijg de kalfsblokjes op de spiesjes
3. Grill de spiesjes rondom bruin
4. Bestrooi met wat koriander poeder en/of chili vlokken
5. Serveer met naan en yoghurt of een dip naar keuze

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen