Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Dopiaza van Lamsschenkels

Op verzoek van velen van jullie, presenteer ik hier Afghaanse dopiaza.

Bereidingstijd

140 minuten

Aantal pers.

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

1.5 kg lamsschenkels in grote stukken gesneden
4 middelgrote uien in halve ringen gesneden
4 knoflookteentjes (geperst)
4 Gedroogde Kashmiri rode chilli pepers⁠⁠
½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel zout (naar smaak)
6 eetlepels olie (zonnebloemolie of olijfolie)⁠⁠
100 ml water⁠⁠
½ theelepel kurkuma poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder

Garnering:⁠⁠ Een paar takjes verse koriander⁠⁠

Print het recept

Bereidingswijze

50.Dopiazza-lamsschenkels-scaled.jpeg

1. Verwarm de oven voor op 170 graden⁠⁠
2. In een gietijzeren pan de olie verwarmen en het vlees aanbraden⁠⁠
3. Voeg de helft van de uien toe, knoflook en de kruiden en roer goed door.⁠⁠
4. Bak dit 10 minuten en blijf goed roeren
5. Voeg water toe en roer dit gedurende 5 minuten goed door
6. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven
7. Na ongeveer 1,5- 2 uur moet het vlees mals zijn en kun je de rest van de uien toevoegen.
⁠⁠8. Zet de pan terug in de oven voor 20 minuten
9. Garneer met verse koriander⁠
⁠⁠
Serveer met rijst en geniet ervan

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen