Dopiaza van Lamsschenkels
Op verzoek van velen van jullie, presenteer ik hier Afghaanse dopiaza.
Bereidingstijd
140 minuten
Aantal pers.
6 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Ingrediënten
1.5 kg lamsschenkels in grote stukken gesneden
4 middelgrote uien in halve ringen gesneden
4 knoflookteentjes (geperst)
4 Gedroogde Kashmiri rode chilli pepers
½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel zout (naar smaak)
6 eetlepels olie (zonnebloemolie of olijfolie)
100 ml water
½ theelepel kurkuma poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
Garnering: Een paar takjes verse koriander
4 middelgrote uien in halve ringen gesneden
4 knoflookteentjes (geperst)
4 Gedroogde Kashmiri rode chilli pepers
½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel zout (naar smaak)
6 eetlepels olie (zonnebloemolie of olijfolie)
100 ml water
½ theelepel kurkuma poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
Garnering: Een paar takjes verse koriander
Print het recept
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. In een gietijzeren pan de olie verwarmen en het vlees aanbraden
3. Voeg de helft van de uien toe, knoflook en de kruiden en roer goed door.
4. Bak dit 10 minuten en blijf goed roeren
5. Voeg water toe en roer dit gedurende 5 minuten goed door
6. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven
7. Na ongeveer 1,5- 2 uur moet het vlees mals zijn en kun je de rest van de uien toevoegen.
8. Zet de pan terug in de oven voor 20 minuten
9. Garneer met verse koriander
Serveer met rijst en geniet ervan
Nieuwste recepten
Nieuwste producten
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
€3.99
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99
-
€5.98
-
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina€3.99 – €5.99Niet op voorraad
-
€3.99