Afghaanse Rijst Koken
Als je deze stappen volgt dan is het erg makkelijk.
40 minuten
4-6 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
2 koppen Afghaanse rijst
½ theelepel rijstkruiden
½ theelepel komijnzaad heel
1 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
Print het recept
Bereidingswijze
1. Doe de koppen rijst in een kom
2. Spoel de rijst met lauwwarm water. Wrijf de rijst tussen je handen schoon.
3. Giet het troebele water af en vul opnieuw met water
4. Herhaal dit drie keer totdat de rijst schoon is.
5. Zet dan de rijst onder een laag water. Minstens 5 cm boven de rijst.
6. Dek de kom af met folie en laat 2 uurtjes staan zodat de rijst het water kan opnemen.
7. Breng in een ruime pan water aan de kook.
8. Giet de rijst af en doe de rijst in de pan.
9. Kook de rijst net niet helemaal gaar, dit duurt ongeveer 6-8 minuten.
10. Giet de rijst af en doe de rijst terug in de pan.
11. Zet het vuur laag.
12. Verdeel de olie en kruiden over de rijst
13. Dek de pan af met folie en sluit af met een deksel
14. Stoom de rijst in 20 minuten klaar.
Eet smakelijk!!