Bolani - Deeg gevuld met Prei
Een krokant pannenkoekje gevuld met groenten.
50 minuten
4 personen
Ingrediƫnten
500 gram bloem
250 ml water
4 gram gist
10 gram zout
20 ml zonnebloemolie
1 theelepel kurkuma
Vulling:
100 gram prei fijn gesneden
2 teentjes knoflook geperst
1 groene peper fijn gesneden
300 gram pompoen geraspt
1 middelgrote ui in blokjes
1 verse rode chili peper fijn gesneden
1 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
Print het recept
Bereidingswijze
Stap 1: Deeg maken
1. Zeef de bloem
2. Doe de bloem op een schoonwerkblad
3. Meng in een schaaltje de gist met 10 ml water en roer dit goed door.
3. Maak een kuiltje in de bloem en bestrooi met zout en curcuma. In het kuiltje de gist en zonnebloemolie
4. Meng dit voorzichtig door en giet vervolgens een beetje water aan het deeg.
5. Kneed stevig en voeg stap voor stap water toe aan het deeg.
6. Als alles goed door elkaar is gemengd maak dan een bal en leg deze in een kom.
7. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat een 1 uur rusten op kamertemperatuur.
8. Bestrooi het werkblad met bloem
9. Kneed het deeg goed door en verdeel in 18 stukken
10. Vorm balletjes van de stukken deeg en leg ze terug in de kom.
11. Bestrooi met wat bloem en dek af met aluminiumfolie. 30 minuten rusten.
Stap 2: De vullingen maken
1. Doe de prei in een schaal en de pompoen in een apparte schaal.
2. Prei: Voeg de helft van de knolook en zout toe, een eetlepel zonnebloemolie en de groene peper
3. Meng alles goed door elkaar en zet appart
4. Pompoen: Voeg de andere helft knoflook en zout toe, een eetlepel zonnebloemolie, rode peper en uien
5. Meng dit goed door elkaar en zet appart
Stap 3:
1. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem
2. Neem de balltje deeg en rol dit plat en rond met een deegroller
3. Vul de helft van het deeg met de vulling (ongeveer een eetlepel) en vouw goed dicht. Zorg dat er geen luchtbellen tussen zitten.
Stap 4:
1. Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels zonnebloemolie
2. Bak de bolani aan beide zijden goudbruin.
Serveer met een dipsaus naar keuze. Ik doe er altijd chatney (koriander dip) bij.