Wie is Maryam - Chef Maryam

Maryam Alizadah en de liefde voor Afghaans eten

Over maryam

 

Ik ben Maryam Alizadah en kom oorspronkelijk uit Kabul, Afghanistan. Koken is mijn passie in het bijzonder de Afghaanse en Midden-Oosterse keuken. Ik heb op vele plekken in het Midden-Oosten gewoond en daardoor vele lokale smaken ontdekt die ik in mijn recepten gebruik. In 1992 ben ik uit Afghanistan gevlucht en na een lange reis in 2000 aangekomen in Nederland waar ik vervolgens een zinvol en gelukkig bestaan heb weten op te bouwen.

Samen met mijn partner David Boel zijn wij in 2013 een Afghaans restaurant begonnen in ’s-Hertogenbosch. Later hebben mijn zusjes dit overgenomen zodat ik meer tijd heb voor het ontwikkelen van nieuwe recepten. Als team zijn wij in elk opzicht aanvullend in wat we doen. Zo ben ik zeer creatief op het gebied van koken en bedenkt David het pad wat we (gaan) lopen zodat ik mij kan focussen op waar ik goed in ben. Koken. En deze website is het werk van David. Een digitale plek waar wij mijn recepten en ideeën kunnen doorgeven en waar de verfijnde kruidenmixen en andere ingrediënten gekocht kunnen worden.

Trots op de Afghaanse keuken, op haar verfijnde gerechten. Ik kook uitsluitend met verse ingrediënten en probeer zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Met deze site nemen wij je graag mee op een culinaire ontdekkingsreis door het Midden-Oosten en laten we je kennismaken met de meest lekkere recepten. Ga je mee?

Mijn aanraders van de maand

Elke week nieuwe recepten en video’s

0