Chefmaryam | De Afghaanse keuken thuis

Radish and Sesame Soy Noodle Salad

A light and healthy salad with bundles of peppery flavour.

Bereidingstijd
80 minuten
Aantal pers.
2 personen
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

1 kg kipfilet ⁠in blokjes gesneden
1 middelgrote rode ui
4 knoflook teentjes gepureerd⁠
1 theelepel zout
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels zonnebloem olie⁠

Voor de saus:⁠
1 laurier blaadje⁠
3 kardemom peultjes
2,5 cm kaneel⁠
2 tomaten gepureerd⁠
1 middel grote rode ui in blokjes gesneden⁠
2 groene pepers gehalveerd
1 theelepel komijn zaadjes
½ theelepel kurkuma poeder
½ eetlepel knoflook gepureerd
½ eetlepel gember gepureerd
Zout naar smaak
½ kopje water⁠

Garnering:
Een paar takjes verse koriander en een rode peper

Print het recept

Bereidingswijze

testimg1-scaled.jpeg
Notes: This is another simple and satisfying vegetarian Liang-mein, or cold noodle salad. This dish tastes even better if all the vegetables and noodles are kept chilled before serving. This is the perfect dish to make ahead, especially for a large party.

1. Meng in een schaal alle ingrediënten die onder “Marinade” staan door elkaar en zet afgedekt in de koelkast minstens 4 uur.
2. Verwarm op middel hoog vuur een pan met olie en voeg het laurier blaadje, de kardemom peulen, kaneel en komijnzaadjes toe en bak 1 minuut
3. Voeg de uien, groene peper en een snuf zout toe en bak totdat ze goudbruin zijn.
4. Bak nu de gember, knoflook en curcuma mee voor ongeveer 2 minuten
5. Voeg een half kopje water toe en roer totdat de olie weer zichtbaar is.
6. Nu de gepureerde tomaten toevoegen en bakken todat de olie zichtbaar is.
7. Voeg de kip toe en bak 2 minuten.
8. Sluit de pan af met een deksel en kook todat de kip gaar is.

Garneer met verse koriander ⁠

Serveer met rijst en naan.

Nieuwste recepten

Nieuwste producten

De Afghaanse keuken thuis

Bekijk onze authentieke kruidenmixen