
Zalm uit de oven
Als afwisseling een visgerecht, een stuk zalm uit de oven. Ik heb een groot stuk zalm ingesmeerd met boter en vervolgens gekruid. Daarna even de oven in en klaar! Genieten maar. Zalm is erg gezond voor je want het zit boordevol eiwitten, omega 3 en vitamine D.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
700 gr zalm
6 kruidnagels
1 theelepel zout
½ theelepel chili vlokken
2 knoflook teentjes gesnipperd
25 gram boter of olijfolie
Garnering:
1 citroen
Eetbare bloemen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Smelt de roomboter in een pannetje
3. Meng in een kom de knoflook, zout en gesmolten boter
4. Leg de zalm op de huid in een stuk aluminiumfolie
5. Smeer de zalm in met de gesmolten boter mix
6. Bestrooi met met wat chilivlokken
7. Steek de kruidnagels in de zalm
8. Dek de zalm af met een stuk aluminiumfolie
9. Zet de zalm in de oven en bak 15 minuten
10. Verwijder de aluminiumfolie van de bovenkant.
11. Zet de zalm terug in de oven onder de grill voor 5 minuten
Garneer met schijfjes citroen en eetbare bloemen
Tip: Bestrooi de zalm met citroenrasp