
Tangdi Kip drumsticks
Een heel populair gerecht uit India is deze Tangdi of Tangri kebab. Tangdi betekend letterlijk een gegrild stuk vlees of groente. Het wordt vaak als voorgerecht geserveerd in India. Het zijn kipdrumsticks die als het ware gecoat zijn met een smaakvolle marinade. Je kan dit gerecht maken in de oven, tandoor (kleioven) of op de BBQ. Ik koos ervoor om het dit keer te maken in de oven.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
6 Drumsticks (vel verwijderd)
1 tbsp vinnegrette
3 tbsp yoghurt
2 Rode Kashmiri chili pepers
1 tbsp zonnebloemolie
10 gr verse gember gepureerd
10 gr verse knoflook gepureerd
¼ tsp zwarte peper
½ tsp mosterd poeder
1 tbsp boter of ghee
¼ theelepel kurkuma poeder
¼ theelepel garam masala
½ theelepel komijn poeder
½ theelepel koriander poeder
1 theelepel paprika poeder
Bereidingswijze
1. Meng in een schaal de kip, gember, knoflook en vinnegrette door elkaar en laat 30 minuten marineren
2. Maak de marinade: Meng de yoghurt met de rest van de kruiden en verdeel dit over de kip. Laat het in de koelkast minstens twee uur marineren
3. Verwarm de oven op 200°C
4. Plaats de kip op een rooster en bak de kip in 25-30 minuten gaar
5. Bestrijk de kip met boter of olie
6. Garneer met verse koriander en rode uienringen
Serveer met rijst en naan