
Seekh kebab – Gekruid gehakt spiesje
Seekh Kebab is een heel populair gerecht uit centraal Azië. Gehakt (lam, kip of rund) wordt gekruid en vervolgens om een stokje of metalen spies gevouwen. Vervolgens wordt het in een tandoor (kleioven) of BBQ gegrild. Daarna wordt het meestal op een naan broodje geserveerd. De bite is zacht, juicy en kruidig. Probeer dit recept eens op de BBQ te maken is erg lekker.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 2
Ingrediënten
230 gr gehakt (ik gebruik runder gehakt maar je kan het ook met kip- of lamsgehakt maken)
4 knoflook teentjes
½ middelgrote ui
½ theelepel zout
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
2 groene pepers
4-5 takjes verse koriander
1 eetlepel olie (zonnebloemolie of olijfolie)
4 satéprikkers
Garnering
Een snufje sumac
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg
2. Verdeel het deeg in vier gelijke porties
3. Pak een satéprikker en verdeel een portie over de prikker zodat je een langwerpig geheel hebt.
4. Grill de kebab aan beide kanten mooi bruin. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten
5. Leg de kebabs op een naan broodje en bestrooi met een beetje sumac
Serveer met salade en geniet!!!