
Sabzi Afghaanse spinazie
Afghaanse spinazie is een heerlijk en gezond bijgerecht. Helemaal veganistisch dus iedereen kan hier van genieten. Gebruik verse ingrediƫnten want dat komt alleen maar ten goede van de smaak. Heel makkelijk en snel te bereiden! Probeer het maar.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 kg bladspinazie vers
100 ml zonnebloem olie
2 middel grote uien gesnipperd
4 lente-ui in ringen
2 groene peper in ringen
3 teentjes knoflook fijn gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper gemalen
Bereidingswijze
1. Verwarm in een grote pan de zonnebloemolie
2. Bak de uien goudbruin
3. Voeg knoflook toe en bak dit 1 minuut
4. Daarna de groene peper toevoegen en 2 minuten meebakken
5. In batches de spinazie toevoegen en bakken todat het gereduceerd is in volume
6. Nu de lente-uitjes er bij doen en 1 minuut doorbakken
7. Sluit de pan af met een deksel en sudder 20 minuten op laag vuur
8. Roer goed door
Serveer met rijst en salade