Recept printen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 hele kip
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel rode chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel curcuma poeder
1 theelepel curry poeder
2 knoflookteentjes geperst
1 theelepel rode bietenpoeder
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml zonnebloemolie

Garnering:
1 theelepel sesamzaadjes
een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

1. Snij de kip aan de bovenzijde doormidden. Dus alleen de ribben doorsnijden.
2. Leg de kip op de bakplaat en druk deze goed plat.
3. Meng de rest van de ingrediënten samen en smeer de kip hier mee in.
4. Dek de kip af en zet in de koelkast voor 2 uurtjes om te marineren.
5. Verwarm de oven voor op 150°C
6. Bak de kip in 2 uur gaar.
7. Draai de kip na 1 uur om zodat je aan beide zijden kunt garen.
8. Garneer met verse koriander en sesamzaadjes

Serveer met rijst of aardappelen

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Bekijk ook eens
0