
Pittige garnalen curry uit de wok
Een echte frisse garnalen curry met heerlijke ingrediënten en typische smaakmakers zoals kaffirblaadjes. Dit zijn de bladeren van de kaffir limoen en geven het gerecht een frisse limoenssmaak meee. Vooral de combinatie met de rode pepers maken dit echt een speciale curry. Je hebt wel wat ingrediënten nodig maar dan heb je ook wat….
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
150 gram black tiger garnalen
1 eetlepel olie (zonnebloemolie of olijfolie)
1 klontje boter (20 gram) Dit kun je weg laten als je veganistisch wil eten.
2 groene pepepers (gehalveerd)
1 middelgrote rode ui in blokjes gesneden
½ eetlepel verse gember (gepureerd)
½ eetlepel verse knoflook (gepureerd)
3 kaffir limoenblaadjes
1 ster anijs
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
3 cm kaneel stokje
2 kardemon peultjes
½ theelepel kurkuma poeder
½ theelepel curry poeder
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel komijn poeder
1 kop water
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en evtentueel de boter in een wok
2. Voeg de kaneel, komijnzaadjes, kardemom peulen, ster anijs toe en bak 1 minuut
3. Voeg de uien, groene chili peper en zout toe en bak totdat de uien goudbruin zijn
4. Nu kan er een half kopje water bij en roer totdat het water is verdampt en de olie zichtbaar is.
5. Dan de knoflook en de gember toevoegen en 1 minuut doorbakken
6. De rest van de kruiden toevoegen en nog een 1 minuut doorbakken
7. Voeg de rest van het water toe en kook dit in todat je een sausje hebt
8. Voeg de garnalen toe en bak totdat de gaar zijn 3-5 minuten
Serveer met Afghaanse rijst of naan…