
Paratha
Paratha is een heel bekend gerecht in vele landen zoals India, Pakistan, Sri Lanka maar ook geliefd in Afghanistan. Daarnaast zijn er heel veel variaties in smaken zoals zoet of hartig. Het deeg is in laagjes opgebouwd zoals je aan het einde van de film kunt zien. De bite is lekker zacht maar heeft toch een fijn krokantje. Je kan het als bijgerecht serveren, als ontbijt of lunch. Snij de paratha’s in pizzapuntjes en je hebt een heerlijk borrelhapje. Kortom een veelzijdig inzetbaar gerecht.
Bekijk de video!
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
1 theelepel zout
50 gram lente-ui
1 theelepel rode chili vlokken
1 teentje knoflook
280 ml water
100 ml boter of olie
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met zout op een schoon werkblad.
2. Voeg het water langzaam toe, in stappen, zodat het deeg zich vormt en makkelijk te kneden is.
3. Doe dit voor ongeveer 10 minuten Maak er een grote bal van en dek af met folie. Laat dit rusten voor 30 minuten.
4. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Bestrooi het werkblad met wat bloem. Rol de balletjes uit tot een dunne cirkel.
5. In een kom de lente-ui, knoflook en rode peper mengen.
6. Smeer een dun laagje boter of olie op de paratha en verdeel twee eetlepels van de lente-ui mix er over.
7. Dan het deeg oprollen en weer in een rondje vouwen. Het laatste puntje steek je onder het deeg.
8. Nu kun je de paratha uit rollen tot een dikke plak van 1 cm.
9. Verwarm een koekenpan en voeg een scheutje olie of boter toe. Bak de paratha om en om licht bruin.
Serveer met yoghurt (knoflook en gedroogde mint) of chakny (een dip van verse koriander, salt, tomaten en citroensap)
Garneer met verse pepers en blaadjes naar keuze.