Recept printen

Aantal personen: 2

Ingredi├źnten

Voor de pakora:
2 eieren
150 gram bloem
3 gr bakpoeder
90 ml water
150 gram rode biet
1 knoflookteentje fijn gesnippers
1 theelepel zout
┬Ż theelepel chili vlokken

Om te bakken:
100 ml zonnenbloemolie

Dipsaus
3 tomaten
1 verse rode chili peper
2 knoflookteentjes

Garnering:
100 gram lente-ui fijn gesneden
een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

1. Schraap de rode biet schoon en gebruik een spiraalrasp om er lange slierten van te maken.
2. Meng in een kom de bloem, knoflook, zout, rode chili vlokken en de eieren door elkaar.
3. Voeg in stappen water toe en meng het goed door elkaar totdat het een mooi glad beslag is.
4. Haal nu de rode bieten slierten door het beslag
5. Verwarm een pan met olie en bak de slierten goudbruin
6. Serveer met de dipsaus en garneer met bosui en koriander

Dipsaus:
1. Doe in de blender tomaten, knoflook en rode chilipeper en pureer tot een gladde saus.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Bekijk ook eens
0