Morgh palauw kip met rijst - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aantal personen: 4
Ingredienten
750 gram kippenbouten
400 gram rijst (Afghaanse rijst van Chef Maryam)
25 gram knoflook geperst
120 gram Uien (gesnipperd)
5 gram Garam masala
10 gram curry poeder
7 gram Zout
10 gram rode chili vlokken
10 gram komijn poeder
200 ml water
70 ml Zonnebloem olie
1 tspn spice mix lorem ipsum

Bereidingswijze

1. Was de rijst in ruim water totdat het water schoon is (ongeveer 3 keer spoelen) en zet de rijst onder een laag water weg.
2. Verwarm een pan met olie en bak de kip goud bruin
3. Voeg de uien toe en bak dit 2 minuten
4. Voeg dan de knoflook toe en bak dit 1 minuut
5. Nu kunnen alle kruiden er bij en roer nog 1 minuut goed door.
6. Verdeel vervolgens de rijst over de kip en maak een paar gaten.
7. Giet het water over de rijst
8. Verdeel de komijnzaadjes over de rijst
9. Sluit de pan af met een deksel en op middel vuur 20 minuten garen
10. Haal de deksel van de pan en roer alles goed door.
11. Maak weer gaatjes in de rijst en span aluminiumfolie over de pan en sluit af met een deksel.
12. Laat de pan 5 minuten sudderen op laag vuur.

Serveer met salade of groente.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0