Manchurian vegetarische balletjes - Chef Maryam
Recepten, Vegan, Vegetarisch
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de machurian balletjes
250 gram geraspte spitskool
½ theelepel Garam masala
1 theelepel Rode chili vlokken
1 theelepel Zout
1 theelepel Gember-knolook pasta
3 – 4 eetlepels maïzena
3 – 4 eetlepels bloem
Olie om te frituren

Voor de saus
1 eetlepel knoflook fijn gesnipperd
1 eetlepel groene chili peper gesnipperd
1 eetlepel lente-ui in dunne ringen gesneden (witte gedeelte)
1 eetlepel rode paprika in dunne reepjes
2 eetlepel rode chili saus
1 theelepel soy saus
1 eetlepel ketchup
½ theelepel zwarte peper gemalen
2 eetlepels lente-ui groene gedeelte fijne gesneden
100 ml water
1 theelepel maïzena
2 eetlepels water
2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de garnering:
Lente-ui in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

De balletjes:
1. Meng in een kom alle ingrediënten die onder manchurian balletjes staan.
2. Kneed alles goed samen net zolang todat je er goede balletjes mee kunt maken. Misschien moet je extra maïzena en bloem bij doen.
3. Vorm het beslag in balletjes ter grootte van een pingpong balletje
4. Verwarm een pan met olie en bak de balletjes bruin

De saus
1. Verhit een wok met olie en bak knoflook en de groene peper voor 1 minuut.
2. Voeg dan de witte lente-ui en de paprika toe en bak dit 2 minuten.
6. Nu kan de zwarte peper, ketchup, chili saus en soy saus erbij en roer dit goed door.
7. Dan het water toevoegen en goed door roeren.
8. Voeg de groene lente-ui toe.
9. Meng maïzena met 2 eetlepels water.
10. Voeg 5 theelepels van de opgeloste maïzena toe aan de saus.
11. Laat de saus op laag vuur pruttelen
11. Voeg nu de balltjes toe en meng ze door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
12. Nog een minuut of 5 laten pruttelen en dan zijn ze klaar om geseverveerd te worden.

Garneer met groene lente ui… eet smakelijk!!

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0