langzaam gegaarde kippenbouten - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kippenbouten
1 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel bietenrood poeder
2 knoflookteenjtes geperst
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml olie (zonnebloemolie of olijfolie)

Garnering:
lente ui

Optioneel: pof een tomaat in de oven of op de BBQ

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten samen en verdeel dit over de kip.
2. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast
3. Verwarm de oven op 150°C
4. Leg de kip in een ovenschaal en bak deze gaar in 2 uur
5. Garneer met lente ui en een gepofte tomaat.
6. Ook lekker om een tomaat te poffen in de oven of op de BQQ.
Serveer met rijst of aardappelen

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0