
Langzaam gegaarde kippenbouten
Dit recept moet je proberen!! Wist je dat wanneer je de kip minstens 8 uur marineerd en daarna langzaam laat garen in de oven……je huis ruikt ongekend lekker. Dit recept kan je beslist ook voor de BBQ gebruiken. Gaar de kip dan indirect en wanneer de kerntemperatuur 73°C is grill dan de kip kort af.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 kippenbouten
1 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel bietenrood poeder
2 knoflookteenjtes geperst
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml olie (zonnebloemolie of olijfolie)
Garnering:
lente ui
Optioneel: pof een tomaat in de oven of op de BBQ
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten samen en verdeel dit over de kip.
2. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast
3. Verwarm de oven op 150°C
4. Leg de kip in een ovenschaal en bak deze gaar in 2 uur
5. Garneer met lente ui en een gepofte tomaat.
6. Ook lekker om een tomaat te poffen in de oven of op de BQQ.
Serveer met rijst of aardappelen