Lamsvlees curry - Chef Maryam
Recepten, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 4-6

Ingrediënten

1 lamsschouder in grote stukken
5 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
1 eetlepel tomaten pasta⁠
1 theelepel zwarte peper
2 grote uien in halve ringen gesneden⁠
1½ theelepel zout
1 theelepel rode chili vlokken⁠
1 theelepel paprika poeder
120ml water⁠

Garnering:
1 eetlepel gesneden verse koriander

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 °C⁠
2. Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan.
3. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven⁠
4. Controleer na 2 uur of er genoeg vocht in de pan zit. Je kan altijd een kopje toevoegen⁠
5. Afhankelijk van het vlees zou het mals moeten zijn na 3-4 uur. Proef dan en voeg zout naar smaak toe.⁠
6. Garneer met verse koriander.

Serveer met rijst en salade

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0