
Lamsvlees curry
Lamsvlees is uitermate geschikt voor slow cooking. Zo krijg je een heerlijke curry of qorma. Daarom neem ik jullie even mee in mijn pan zodat je trek krijgt!!! Voor dit recept gebruik ik een lamsschouder. Dit gerecht is zo makkelijk want het enige wat je doet is de ingrediënten in de pan doen en vervolgens in de oven zetten. Tussendoor even checken en that’s it! Zo heb je tijd om tussendoor andere dingen te doen.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4-6
Ingrediënten
1 lamsschouder in grote stukken
5 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
1 eetlepel tomaten pasta
1 theelepel zwarte peper
2 grote uien in halve ringen gesneden
1½ theelepel zout
1 theelepel rode chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
120ml water
Garnering:
1 eetlepel gesneden verse koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 °C
2. Doe alle ingrediënten in een gietijzeren pan.
3. Sluit de pan af met een deksel en zet in de oven
4. Controleer na 2 uur of er genoeg vocht in de pan zit. Je kan altijd een kopje toevoegen
5. Afhankelijk van het vlees zou het mals moeten zijn na 3-4 uur. Proef dan en voeg zout naar smaak toe.
6. Garneer met verse koriander.
Serveer met rijst en salade