Lamsschouder uit de oven - Chef Maryam
Recepten, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 6-8

Ingrediënten

1 Lamsschouder van 2-2,5kg⁠
5 tomaten
6 eetlepels zonnebloemolie⁠
1 kaneelstokjes
3 eetlepels tomaten pasta⁠
1 theelepel zwarte peper gemalen
4 grote uien in halve ringen gesneden⁠
2 theelepels zout
6 kashmiri rode chilies⁠
4 theelepels paprika poeder
250ml water
2 eetlepels cashew noten (geplet)

Garnering:⁠
2 eetlepels verse koriander gehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 °C⁠
2. Doe alle ingrediënten in een bakplaat (gastronoom bak)
3. Sluit de plaat af met alluminiumfolie en zet in de oven⁠
4. Controleer na 2 uur of er genoeg vocht in de bakplaat zit. Je kan altijd een kopje toevoegen⁠
5. Afhankelijk van het vlees zou het mals moeten zijn na 3-4 uur.
6. Controleer of er zout genoeg in zit en voeg de cashew nootjes toe. Zet terug in de oven voor 10 minuten.⁠
7. Garneer met verse koriander.

Serveer met rijst en salade

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0