
Lamskoteletten uit de tajine
Veel mensen hebben een tajine in de kast staan. Meestal als decoratie omdat men niet zo goed weet hoe je er heerlijke gerechten mee maakt. In dit recept leg ik je uit hoe je dit het beste kunt doen. Het is echt niet moeilijk en je zet een smaakvol gerecht in een korte tijd op tafel. De lamskoteletten die ik gebruik zijn nog voorzien van een laagje vet. Dit geeft ontzetten veel smaak aan het gerecht. Net als de lamsvlees kruiden die ik hier speciaal voor heb ontwikkeld.⠀ Serveer met witte rijst en salade
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
800 gram lamskoteletten
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
2 medium grote uien
1 klein kopje water
1 verse knoflook
2 theelepels lamsvlees kruiden
Serveer tip:
2 kopjes Afghaanse rijst voor 4 personen
salade of groente
Bereidingswijze
1. Snij de uien in halve ringen
2. Pak een steelpan en zet deze op medium vuur.
3. Zet de tajine in de pan zodat deze kan opwarmen
4. Doe de zonnebloemolie in de tajine
5. Voeg de uien toe en laat rustig bakken.
6. Meng de tomatenpasta, lamsvlees kruiden en water goed door elkaar totdat een glade massa ontstaat.
7. Roer de uien door.
8. Leg de lamskoteletten op de uien
9. Maak in het midden plaats voor de verse knoflook en zet rechtop
10. Verdeel de marinade over de lamskoteletten
11. Plaats het deksel op de tajine
12. Zet het vuur de eerste 20 minuten hoog
13. Na 20 minuten het vuur laag zetten en rustig laten stoven
14. Vervolgens na 30 minuten even checken of alles goed gaat en doorroeren
15. Optioneel leg er twee pepers op en sluit de deksel
16. na 30 minuten de lamskoteletten voorzichtig omdraaien en afsluiten met de deksel
17. Ongeveer na 45 minuten zijn ze mals. Mocht dit niet zo zijn dan kun je ze iets langer garen.
Serveer met Afghaanse rijst en salade of groente