
Kofta - gehaktballen in tomatensaus
Kofta is ontzettend populair en wordt veel gegeten in de Midden-Oosten. In Afghanistan bijvoorbeeld heten gehaktballen kofta. Maar in Turkije is het bekend onder de naam Köfte. De overeenkomst is simpel en het betekend allebei gehaktbal. Deze heerlijke gehaktballen in tomatensaus zijn in een handomdraai te maken. De kruiden zorgen voor een prachtige smaak en in combinatie met de verse lente-ui is dit een feestje om te serveren en te eten.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
400 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel curry poeder
½ theelepel zwarte peper
10 gram gember
2 eetlepels zonnebloemolie
3 takjes verse koriander
Voor de saus
1 middel grote ui in blokjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
1 knoflook teentje
1 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel komijnzaad
150 ml water
Garnering
1 lente-ui in ringetjes gesneden
Bereidingswijze
1. Mix in een blender alle ingrediënten (behalve het gehekat) onder “gehaktballen” samen tot een gladde pasta
2. Pak een kom en meng de pasta met het gehakt
3. Vorm het gehakt in balletjes ongeveer 20 stuks
4. Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de balletjes goudbruin
Nu gaan we de saus bereiden:
5. Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de uien goudbruin
6. Voeg de kruiden en de tomatenpasta toe en bak 1 minuut
7. Voeg het water toe en roer 1 minuut goed door.
8. Laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur.
9. Verdeel de gehaktballen op een bord en giet de saus er over heen.
Garneer met lente-ui!