Kofta - gehaktballen in tomatensaus - Chef Maryam
Recepten, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aantal personen: 4
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
400 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel curry poeder
½ theelepel zwarte peper
10 gram gember
2 eetlepels zonnebloemolie
3 takjes verse koriander

Voor de saus
1 middel grote ui in blokjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpasta
1 knoflook teentje
1 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel komijnzaad
150 ml water

Garnering
1 lente-ui in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

1. Mix in een blender alle ingrediënten (behalve het gehekat) onder “gehaktballen” samen tot een gladde pasta
2. Pak een kom en meng de pasta met het gehakt
3. Vorm het gehakt in balletjes ongeveer 20 stuks
4. Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de balletjes goudbruin

Nu gaan we de saus bereiden:
5. Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak de uien goudbruin
6. Voeg de kruiden en de tomatenpasta toe en bak 1 minuut
7. Voeg het water toe en roer 1 minuut goed door.
8. Laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur.
9. Verdeel de gehaktballen op een bord en giet de saus er over heen.

Garneer met lente-ui!

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0