Kippenbout uit de oven - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kippenbouten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpasta
200 ml yoghurt
50 ml zonnebloem olie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zout
½ theelepel kerrie poeder
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder

Bereidingswijze

1. Doe alle ingredienten in een in een blender (behalve de kippen poten)
2. Leg de kippenpoten in een ovenschaal
3. Verdeel de marinade over de kip en smeer ze goed in
4. Laat de kippenpoten een uur marineren in de koelkast
5. Verwarm de oven voor op 170 graden
6. Bak de kip in 60 minuten mooi bruin

Optioneel:
Leg wat rucola sla op een bord en leg de kip er op. Garneer met rode -en groene peper, lente ui, citroen schijfjes, cherry tomaten.

Serveer met rijst.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0