
Kippenbout uit de oven
Simpel en snel, dat is deze kippenbout. Maak een marinade en verdeel dit over de kip en laat de oven de rest doen. Dit is een heerlijk en smaakvol gerecht. De kruiden die ik voor dit recept gebruik zijn echte smaakmakers. De yoghurt zorgt niet alleen voor smaak maar zorgt er ook voor dat de kip mals wordt. Dit gerecht moet je echt eens proberen!!
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 kippenbouten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpasta
200 ml yoghurt
50 ml zonnebloem olie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zout
½ theelepel kerrie poeder
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
Bereidingswijze
1. Doe alle ingredienten in een in een blender (behalve de kippen poten)
2. Leg de kippenpoten in een ovenschaal
3. Verdeel de marinade over de kip en smeer ze goed in
4. Laat de kippenpoten een uur marineren in de koelkast
5. Verwarm de oven voor op 170 graden
6. Bak de kip in 60 minuten mooi bruin
Optioneel:
Leg wat rucola sla op een bord en leg de kip er op. Garneer met rode -en groene peper, lente ui, citroen schijfjes, cherry tomaten.
Serveer met rijst.