
Kippenbout uit de oven
Toen ik dit recept ging schrijven dacht ik wat is nu eigen het verschil tussen een kippenpoot of kippenbout omdat ik het steeds kippenpoot noem. Maar na veel lezen en navraag bij mijn slager kwam ik er achter dat het kippenbout is. Omdat de poot en stuk dij stuk aan elkaar vast zitten. De kippenpoot is de welbekende drumstick. Omdat een kippenbout makkelijk te garen is in de oven heb ik dit recept met mijn Indiase kruidenmix gemaakt: Tandoori Masala. De kruidenmix samen met het limoensap zorgen dat de marinade goed intrekt. Dit recept is beslist de moeite waard om te proberen zeker als je het serveert met deze heerlijke rijst.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 kippenbouten (vel verwijderd)
3 theelepels tandoori masala
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels zonnebloemolie
sap van een halve limoen
Garnering:
Groene pepers
Limoen
Witte ui
Bereidingswijze
1. Zorg dat het vel van de kippenbout is verwijderd.
2. Snij dan met een mes de kippenbout in tot op het bot. Dat heeft als voordeel dat de marinade goed intrekt.
3. Maak nog een paar snede haaks op de vorige inkepingen. Zo krijg je een wafelpatroon.
4. Meng in een schaaltje de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
5. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en verdeel de marinade erover.
6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en maak een paar gaatjes in de folie.
7. Je kan de kippenbouten (afgedekt) 1-2 uur marineren in de koelkast.
Bereiding in de oven:
8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
9. Bak de kippenbouten in 45-60 minuten gaar.
10. Haal de kippenbouten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
11. Zet de oven op de grill stand
12. Met een lepel de olie over de kip gieten
13. Zet de kippenbouten ongeveer 10 minuten onder de grill zodat ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen.
Bereiding op de BBQ
Grill de kippenbouten rustig op de BBQ door ze eerst indirect te garen. Dus niet gelijk boven de kolen grillen. Gebruik een thermometer om te bepalen wanneer de kippenbouten gaar is. Dit is tussen de 70℃-72℃ het geval. Daarna de kippenbouten grillen boven de hete kolen zodat er een bruin en krokant korstje ontstaat.
Garneer met verse groene peper, partjes limoen en uien ringen.
Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst