Kip tandoori - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 Kippen bouten (vel verwijderd)
3 eetlepels yoghurt (aanbevolen: Griekse yoghurt 10% vet)
½ eetlepel gember knoflookpasta
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sap van een halve citroen
1 kashmiri rode chili peper
¼ theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel rode bietenpoeder
¼ theelepel rode natuurlijke kleurstof (optioneel)
½ theelepel garam masala
½ theelepel komijn poeder
½ theelepel koriander poeder

Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de kruiden, olie en de yoghurt goed door elkaar
2. Maak met een mes 3 sneden in de dij en 3 sneden in de poot
3. Wrijf de kippenpoot goed in met de marinade en zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (24 uur)
4. Verwarm de oven voor op 200 °C
5. Leg de kip in een ovenschaal en bak 30 minuten
6. Daarna de kip nog 10 minuten onder de grill bakken.

Serveer met naan en raita (yoghurt dip)

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0