
Kip Tandoori
Chicken Tandoori oftewel kip uit de tandoor. Een tandoor is een kleioven die veel gebruikt wordt in centraal Azië. Je kunt er brood in bakken maar ook groente of vlees. Kip Tandoori is gemarineerd met yoghurt en veel kruiden en wordt daarna langzaam gegaard in de oven want niet iedereen heeft een kleioven in de tuin. Ik heb rode bietenpoeder toegevoegd om de rode kleur extra naar voren te laten komen. Super lekker recept waarmee je iedereen me verwent
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 Kippen bouten (vel verwijderd)
3 eetlepels yoghurt (aanbevolen: Griekse yoghurt 10% vet)
½ eetlepel gember knoflookpasta
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sap van een halve citroen
1 kashmiri rode chili peper
¼ theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel rode bietenpoeder
¼ theelepel rode natuurlijke kleurstof (optioneel)
½ theelepel garam masala
½ theelepel komijn poeder
½ theelepel koriander poeder
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Meng in een kom de kruiden, olie en de yoghurt goed door elkaar
2. Maak met een mes 3 sneden in de dij en 3 sneden in de poot
3. Wrijf de kippenpoot goed in met de marinade en zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (24 uur)
4. Verwarm de oven voor op 200 °C
5. Leg de kip in een ovenschaal en bak 30 minuten
6. Daarna de kip nog 10 minuten onder de grill bakken.
Serveer met naan en raita (yoghurt dip)