
Kip tandoori door Chef Maryam
Chicken tandoori oftewel Kip Tandoori is een erg populair en traditioneel gerecht uit India. Traditionele gerechten maak ik heel graag maar dan wel met mijn eigen creatieve bijdrage. Ik hou ervan om het net even anders te doen zo ook met deze kip tandoori. Kip Tandoori wordt eerst gemarineerd en dan in een klei oven gebakken. Dit is de meest lekkere manier van bakken maar niet iedereen heeft een klei oven in de tuin. Vandaar dat ik dit recept heb gemaakt zodat je het eenvoudig thuis in de oven kunt bereiden. Dit recept is beslist de moeite waard om te proberen.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 kippenbouten
3 knoflook teentjes
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel zout
1 theelepel rode chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel rode bieten poeder
3 eetlepels zonnebloemolie
Garnering:
Een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten in een blender (behalve de kip)
2. Ontvel de kip en maak 2 snede op de dij en 2 op de poot.
3. Leg de kip in een ovenschaal.
4. Verdeel de marinade over de kip en dek af met alluminiumfolie.
5. Zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (een nachtje)
6. Verwarm de oven op 160°C
7. Zet de ovenschaal afgesloten met alluminiumfolie in de oven en bak 1 uur
8. Haal de alluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog een half uurtje
9. Garneer met verse koriander
Serveer met witte rijst