Recept printen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 kippenbouten
3 knoflook teentjes
3 eetlepels yoghurt⁠
1 theelepel zout
1 theelepel rode chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
½ theelepel komijn poeder
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel rode bieten poeder
3 eetlepels zonnebloemolie⁠

Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten in een blender (behalve de kip)
2. Ontvel de kip en maak 2 snede op de dij en 2 op de poot.
3. Leg de kip in een ovenschaal.
4. Verdeel de marinade over de kip en dek af met alluminiumfolie.
5. Zet in de koelkast voor minstens 2 uur of langer (een nachtje)
6. Verwarm de oven op 160°C
7. Zet de ovenschaal afgesloten met alluminiumfolie in de oven en bak 1 uur
8. Haal de alluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog een half uurtje
9. Garneer met verse koriander

Serveer met witte rijst

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Bekijk ook eens
0