
Kip korma
Kip korma in een gele curry saus. Curry is voornamelijk bekend uit India maar in Afghanistan wordt curry korma genoemd en komt op hetzelfde neer. Voor deze kip curry maak ik gebruik van kippenbouten die uiteraard gehalveerd worden. De saus ontstaat door uien , yoghurt en natuurlijk mijn heerlijke kipkruidenmix. Een smaakvol gerecht dat je makkelijk op tafel zet.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 kippenbouten gehalveerd (vel verwijderd)
5 eetlepels kipkruiden geel
2 middelgrote uien gesnipperd
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels volle yoghurt
sap van een halve citroen
Garnering:
1 of 2 rode pepers
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in een pan en bak de uien goudbruin.
2. Meng in een schaaltje yoghurt, kipkruiden geel en citroensap goed door elkaar.
3. Voeg de kip toe en braad deze aan.
4. Daarna de saus toevoegen en goed verdelen over de kip.
5. Sluit de pan af met een deksel en laat op laag vuur 3 kwartier stoven.
6. Haal de deksel van de pan en roer de curry goed door. Indien nodig voeg een kopje water toe.
7. Laat nog een uurtje op laag vuur stoven totdat de saus dik is.
Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst en salade of groente.