Kip korma - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

4 kippenbouten gehalveerd (vel verwijderd)
5 eetlepels kipkruiden geel
2 middelgrote uien gesnipperd
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels volle yoghurt
sap van een halve citroen

Garnering:
1 of 2 rode pepers

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een pan en bak de uien goudbruin.
2. Meng in een schaaltje yoghurt, kipkruiden geel en citroensap goed door elkaar.
3. Voeg de kip toe en braad deze aan.
4. Daarna de saus toevoegen en goed verdelen over de kip.
5. Sluit de pan af met een deksel en laat op laag vuur 3 kwartier stoven.
6. Haal de deksel van de pan en roer de curry goed door. Indien nodig voeg een kopje water toe.
7. Laat nog een uurtje op laag vuur stoven totdat de saus dik is.

Klaar om te serveren bijvoorbeeld met rijst en salade of groente.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0